Nieuws

Erfgoed Event op 6, 7 en 8 april 2017 in de Brabanthallen te Den Bosch; gratis toegang aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Excursie Beekbergerwoud onder leiding van Bert Maes
IMG 2904


Huidige projecten

  • aanvragen Subsidie Instandhouding Monumenten (SIM)

thumb DSC 7147Landgoed Holthurnsche Hof

De Lathmer maakt deel uit van het waardevolle cultuurlandschap van de gemeente Voorst. In het gebied heeft zich afwisselend en op veel plaatsen kleinschalig landschap ontwikkeld met kleine en grotere dorpen, boerderijen, landgoederen, buitenplaatsen en villa's. De Lathmer is een landgoed met een lange geschiedenis, die teruggaat tot de Middeleeuwen.

De gemeente Voorst gaf bureau Lantschap de opdracht onderzoek te verrichten naar de geschiedenis van het landgoed.  drs. Adriaan Haartsen (Lantschap) schakelde Albers Adviezen in. Het onderzoek omvatte een inventarisatie van de landschappelijke en cultuurhistorische waarden en aanbevelingen voor behoud en ontwikkeling. Het onderzoek is uitgevoerd door dr. Lucia Albers, drs. Adriaan Haartsen (Lantschap) drs. Patricia Braaksma (Lantschap) en dr. Elyze Storms-Smeets.